Jeugd Karate

Karate is zeer verantwoord voor de jeugd

Ouders kiezen doorgaans voor een vechtsport om hun kind weerbaarder maken. Maar ook om je kind plezier te laten. beleven. Of om conditie en motoriek te verbeteren. Bovendien is de ontwikkeling van mentale vaardigheden op jonge leeftijd essentieel. Denk aan discipline, concentratievermogen en doorzettingsvermogen. En uiteraard om zichzelf te kunnen verdedigen. Maar kinderen dienen het bovenal leuk te vinden. Wij houden daar rekening mee in de lessen. Kinderen worden geleidelijk meegenomen in de gehele systeem van technieken en methoden wat wij “de weg” noemen. 

 

In karate worden alle delen van het lichaam getraind. Tijdens de training wordt aandacht besteed aan de opbouw van lichamelijke conditie, lenigheid en spierkracht.

 

Beoefening van karate-do maakt je zelfverzekerd, verandert je uitstraling en scherpt je zintuigen en motoriek. 

 

Als sport

Jong en oud kan deelnemen aan wedstrijden binnen de sportschool op het gebied van jiyu kumite (het vrije gevecht) en kata (vorm). Maar ook gaan wij regelmatig met een groep op reis naar wedstrijden in binnen en buitenland.

 

 

Als “do”, way of live (do is “de weg”)

 

Karate-do is een lichaamskunst waarbij persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Om bij de complexe bewegingen tot resultaat te komen móeten lichaam en geest in evenwicht samenwerken. Zo wordt het mogelijk harmonie van lichaam en geest te bereiken.